Bruce Marie

Bruce Marie

“Je kunt niet terugkeren of stilstaan,
als de donder je niet te pakken krijgt, zal de bliksem wel toeslaan.”
(The Wheel, Grateful Dead)

Ergens in een grote stad bevinden zich een ex-lab-aap met onontdekte superkrachten en een gepensioneerde drag queen. Het aapje Muffin probeert met haar zangkunsten de aandacht te trekken van onoplettende voorbijgangers. Haar baas Bruce heeft zijn hoop volledig op de jonge en levendige Muffin gevestigd: zelf mist hij de gloriedagen van toen hij nog ‘Marie’ was en het gevoel van een mooi, sierlijk, comfortabel lichaam had.

Wat als je voor jezelf een volledig nieuw lichaam ontwerpen mocht? Zou het nog menselijk zijn? In zijn nieuwe solo duikt Duda Paiva in het transhumanisme, dat de optie van een eeuwig leven angstaanjagend dichtbij brengt. ‘Bruce Marie’ is geïnspireerd op een niet te stoppen realiteit. Een voorstelling over kwetsbaarheid en de strijd om te overleven in onzekere tijden. In deze dansante stand-up met scherpe dialogen en gewaagde choreografieën tussen speler en poppen, laat Paiva alle facetten van zijn ongeëvenaarde talent zien.

Duda Paiva weet met zijn unieke manipulatietechniek de Object Score schuimrubberen sculpturen leven in te blazen. Zijn multidisciplinaire poppenspel is virtuoos en humorvol, maar ook kritisch. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Paiva ongrijpbare en magische werelden.

 

CREDITS

Concept en regie: Duda Paiva
Eindregie: Neville Tranter
Regie-assistent: Josje Eikenboom
Dramaturgie: Kim Kooiman
Tekst: Tjeerd Posthuma
Songwriter/composities: Flip Noorman
Sound design: Wilco Alkema
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Decor/kostuum: Tessa Verbei
Publiciteit: Mirte Droogers
Productie: Marijana Mikolcic

© Anouk van Kalmthout