Over Duda Paiva Company

Duda Paiva Company maakt fysieke en visuele voorstellingen met poppen en dans. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Duda Paiva een ongrijpbare, magische wereld, soms pijnlijk confronterend maar altijd met gevoel voor humor. Duda Paiva Company speelt in theaters, op festivals, op binnen en buitenlocaties, in Nederland en daarbuiten. 

De Object Score

Duda Paiva Company is het gezelschap rond de Braziliaans-­Nederlandse danser en poppenspeler Duda Paiva, die als theatermaker een herkenbare handtekening (Object Score) ontwikkelde. Ook internationaal is de Object Score niet onopgemerkt is gebleven. De manipulatietechniek, om de poppen (sculpturen gemaakt van schuimrubber) leven in de blazen, vindt zijn grondslag in de dansbeweging. Vanuit die essentie ontstaat er een choreografie voor danser en pop.

“Door de abstractie van dans en het realisme van het object samen te brengen creëren we een magische wereld waarin alles mogelijk is en tillen we de poëtische verbeelding naar een nieuw en onvoorspelbaar niveau.”

“Onze voorstellingen zijn magische verhalen over mensen, over hun dromen, hun angsten, hun zoektocht naar liefde. Ze gaan over het gevecht met de wereld om ons heen en hoe wij daar onze weg in vinden.“

Duda Paiva Company and the Object Score
© Sander Heezen