Over Duda Paiva Company

Duda Paiva Company maakt fysieke, visuele voorstellingen op het kruispunt van dans, poppen en multimedia. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Duda Paiva een ongrijpbare, magische wereld, soms pijnlijk confronterend maar altijd met gevoel voor humor. Duda Paiva Company speelt in theaters, op festivals, op binnen en buitenlocaties, in Nederland en daarbuiten. 

Duda Paiva en de Object Score
Duda Paiva Company is het gezelschap rond de Braziliaans-­Nederlandse danser en poppenspeler Duda Paiva. Duda heeft als theatermaker, in de afgelopen 15 jaar, een herkenbare handtekening (Object Score) ontwikkeld die ook internationaal niet onopgemerkt is gebleven. Hij is daarom een veelgevraagd coach of regisseur, docent en speler en is in deze drie rollen wereldwijd werkzaam.

Duda Paiva Company maakt theater waarin dans en poppenspel zich vermengen. De manipulatietechniek, om de poppen (sculpturen gemaakt van schuimrubber) leven in de blazen, vindt zijn grondslag in de dansbeweging. Vanuit die essentie ontstaat er een choreografie voor danser/beweger en pop, die wij de Object Score noemen.