Avatāra

Avatāra | coproductie met Illusionary Rockaz Company

Hij voelt het in de toppen van zijn vingers, de kleine tinteling als hij zich goed concentreert. De mensen naast hem op het metrostation hebben geen idee, maar hij weet wat het betekent. Hij weet wat er gebeurt als hij het loslaat. Zo op het oog is hij een gewone jongen maar in hem schuilt iets abnormaals, iets bovennatuurlijks. En het wacht ongeduldig tot het wakker mag worden…

Alter ego’s, halfgoden en bovennatuurlijke krachten zijn zo oud als verhalen zelf. In mythen, comics en films ontmoeten we superhelden, weerwolven en godenzonen die onze fantasie op wonderlijke wijze weten te prikkelen. In elk wezen zit iets verborgen, iets dat nog niemand heeft gezien. Wie ben jij als niemand kijkt?

Maar ook buiten fantasievolle verhalen lijken we steeds meer te gaan geloven in een alternatieve identiteit. Van je profielfoto tot je zorgvuldig samengestelde karakter in een game, het zijn allemaal avatars.

In deze meeslepende voorstelling, waarin dansers en foam sculpturen versmelten tot avontuurlijke karakters, vertellen meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shailesh Bahoran het verhaal van de levensadem. Want waar begint deze magie eigenlijk? Blazen goden mensen het leven in of is het de mens die goden creëert?

Samen ontdekken we dat nieuwe ontmoetingen kunnen leiden tot iets dat meer is dan een optelsom, een botsing tussen bestaande elementen die genoeg kracht opwekt om leven te blazen in iets dat nog niet bestond.

Credits

Concept en regie: Shailesh Bahoran & Duda Paiva
Choreografie: Shailesh Bahoran i.s.m. de dansers
Poppen: Duda Paiva & Cat Smits
Dansers: Simon Bus, Balder Hansen, Yordana Rodriguez, Marchano Sarijoen, Ser Sebico & Yashasvi Shrotriya
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Compositie: Wilco Alkema & Rik Ronner
Kostuums: Evita Rigert
Outside eye: Kim Kooiman
Impresariaat: Frontaal
Fotocredit: Shueti

© Shueti

Tour