Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+)

Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+)

Een serieus grappig verhaal voor iedereen vanaf zes jaar!

Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft?

Als op een dag mevrouw Caterpillar langskomt om de huur op te halen, blijkt de kassa leeg, maar de winkel zelf staat vol kostbaarheden. Dus besluit mevrouw Caterpillar wat uit te zoeken. Als zij haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alle zeilen bijzetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dieren komen in opstand en de plant bedenkt een list. 

Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+) is de vierde jeugdtheatervoorstelling van Duda Paiva Company en een idee van Tim Velraeds, één van de vaste spelers. Tim is gefascineerd door dieren die zijn verdwenen. De magische wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer tot leven te brengen.

In Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+) laat Duda Paiva Company op lichtvoetige wijze de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken?

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. In zijn jeugdvoorstellingen komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven.

Reacties op eerdere jeugdvoorstellingen
Kinderen over
De Sprookjeskoningin: ‘dit is echt leuk eng’
De pers over Monsters: ★★★★ de Volkskrant en Theaterkrant

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort, Fonds Podiumkunsten, Fentener van Vlissingen Fonds en Fonds21. Met dank aan de kinderen van basisschool De Magneet in Amersfoort!

 

CREDITS

Regie: Duda Paiva
Idee: Tim Velraeds
Spel: Tim Velraeds, Cat Smits, Harriet Stroet, Josje Eijkenboom, Alexander Brouwer (wisselende cast van twee spelers)
Dramaturgie: Kim Kooiman
Poppen: André Mello en Duda Paiva
Soundscape: Wilco Alkema
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Decor: Daniel Patijn
Kostuum: Atty Kingma

Foto: Studio Matusiak

Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+) Duda Paiva

In de media

De wereld van het poppenspel

"Opnieuw een heerlijke, spannende jeugdtheatervoorstelling, waarin een zwaar onderwerp gepresenteerd wordt in een feestelijk, humoristische verpakking."

De wereld van het poppenspel

"Een dynamische voorstelling. In razend tempo wordt getransformeerd van mens tot dier en vice versa. Een transformatie die mogelijk wordt gemaakt door de perfect gemaakte foampoppen en de wijze waarop zij gemanipuleerd kunnen worden. De dodo, hoe hij reageert als hij ineens poten krijgt, de vleesetende plant, die ineens tot leven komt."

Scènefoto’s

Tour

Boekingen