Stichting Laswerk heeft tot doel het bevorderen, faciliteren, stimuleren van de ontwikkeling en productie van kunst- en cultuuruitingen in de breedste zin van het woord.

De stichting geeft vorm aan deze doelstelling met deze twee organisaties: 

Duda Paiva Company logo (vertical rgb color)
Duda Paiva CompanyDuda Paiva Company maakt theater waarin dans en poppenspel zich vermengen. De manipulatietechniek om de poppen (sculpturen gemaakt van schuimrubber) leven in de blazen, vindt zijn grondslag in de dansbeweging. Vanuit die essentie ontstaat er een choreografie voor danser of beweger en pop, die wij de Object Score noemen.

Hoofdlijnen beleidsplan Duda Paiva Company
Duda Paiva Company wil de techniek de Object Score verder ontwikkelen tot een methode met een eigen identiteit tijd en doet dit door:

  1. Het maken en spelen van sterke visuele en toegankelijke theatervoorstellingen voor een publiek met een verschillende achtergronden en leeftijden.
  2. Het opzoeken en aangaan van samenwerking met andere disciplines, makers en gezelschappen, waardoor ons werk rijker en diverser wordt.
  3. Het overdragen van kennis en ervaring aan andere makers door het geven van workshops en het begeleiden van makers in de ontwikkelingen van hun talent en eigen toekomstdromen.

De LaswerkplaatsDe Laswerkplaats is een goed ingericht theateratelier waar alles voorhanden is om te werken. Een plek die 24/7 beschikbaar is, bereikbaar is en betaalbaar is. De Laswerkplaats staat op de Wagenwerkplaats in Amersfoort en is voor makers uit de stad, de regio en het land de ultieme werkplek.

Je vindt de Laswerkplaats op Soesterweg 334 in Amersfoort.

BestuurVoorzitter Bas Molenveld
Penningmeester Mirjam Barendregt
Secretaris Leo Spreksel
BeloningsbeleidBestuur Het bestuur ontvangt geen vergoeding of vacatiegeld
Directie De directie volgt de CAO Theater & Dans
Personeel Het personeel volgt de CAO Theater & Dans
Status Culturele ANBIStichting Laswerk staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan de stichting zijn daardoor fiscaal aftrekbaar.
Governance Code CultuurDe Stichting onderschrijft de Governance Code Cultuur en wordt structureel ondersteund door de gemeente Amersfoort en ontvangt een meerjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten.
ContactStichting Laswerk
Postbus 2056
3800 CB Amersfoort
Nederland

telefoon + 31 06  81 17 98 27
email info@laswerk.net / info@dudapaiva.com

RSIN  811978588
KVK 32094347
Bank  NL24 RABO 0372 9212 64