De Sprookjeskoningin (6+)

De Sprookjeskoningin (6+) | Coproductie met Jong Nederlands Blazers Ensemble

De Sprookjeskoningin, Purcells semi-opera voor de jongsten

Het zijn wonderlijke wezens, die grote, grappige poppen van Duda Paiva Company. Ze lijken écht te leven, halen fantastische capriolen uit en kunnen nog dansen en zingen ook. Samen met het Jong Nederlands Blazers Ensemble komen ze naar het theater. Dat belooft wat! De Sprookjeskoningin is hét winteruitje voor kinderen vanaf 6 jaar en ook ouders en grootouders zijn gegarandeerd onder de indruk van deze semi-opera voor de jongsten.

Shakespeare’s Midzomernachtsdroom over Titania, Oberon en hun verlangen naar echte liefde krijgt een eigentijdse en vooral eigenwijze twist in De Sprookjeskoningin. Een warm, feestelijk wintersprookje voor het hele gezin met onpeilbaar mooie en ontroerende muziek van Henry Purcell gespeeld door jongNBE en het opvallend absurde, komische universum van Duda Paiva Company.

De Sprookjeskoningin is de familieversie van de The Fairy Queen, een bijzondere samenwerking tussen Duda Paiva Company (DPC) en het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), waarover zowel publiek als pers uiterst lovend waren. ‘Het enorme plezier waarmee alle spelers zich in het kluchtige verhaal storten maakt zich onverbiddelijk meester van het publiek. schreef de Volkskrant destijds in een viersterren-recensie. Reden genoeg voor deze speciale kinderversie, nu samen met de talentvolle musici van jongNBE – sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding aan de Nederlandse conservatoria.

Persreacties op The Fairy Queen in de grote zaal:
“Het verbluffende van de voorstelling zit hem in de poppenspelers.” – de Volkskrant ★★★★

“Ondanks de duistere verwijzingen is de voorstelling ook geschikt voor kinderen. The Fairy Queen verwent oog en oor.” – Theaterkrant ★★★★

“Je staat oog in oog met zo’n pop, je ziet de speler erachter hurken en toch geloof je dat je Puck de slappe lach ziet hebben. Het is een voorstelling om van te smullen.” – Haarlems Dagblad

 

CREDITS

Concept: Bart Schneemann, Duda Paiva
Muziek: Henry Purcell
Bewerking: Hans van der Heide
Regie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman
Repetitor: Josje Eijkenboom en Ilija Surla
Zang/dans/poppen: Linde Schinkel, Alexander Brouwer, Rick Zwart en Lorenzo Capodieci
Muzikanten: David Mackor (theorbe), Anna May van der Feen (fluit), Jaime Pena Martinez (klarinet), Ovidi Marti Garasa (saxofoon), Lenart Zih (trompet)  Arjan Linker (bastrombone), Benjamin de Boer (contrabas)
Soundscape: Wilco Alkema
Licht: Mark Verhoef
Decor: Daniel Patijn
Foto: Peter Lodder

Een coproductie van het Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company. Financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amersfoort.

De Sprookjeskoningin

Scènefoto’s

Tour

No shows scheduled at the moment.