De Sprookjeskoningin (6+)

De Sprookjeskoningin (6+) | Coproductie met Jong Nederlands Blazers Ensemble

De Sprookjeskoningin, Purcells semi-opera voor de jongsten

In het seizoen 2017/2018 maakten Duda Paiva Company en het Nederlands Blazers Ensemble The Fairy Queen. De voorstelling werd door pers en publiek lovend ontvangen. In 2018/19 komt The Fairy Queen terug: een versie voor de kleine zaal, speciaal voor het hele gezin.

De Sprookjeskoningin is de feestelijke ontmoeting van de ontroerend mooie muziek van Henry Purcell – nu gespeeld door zeven muzikanten van het Jong Nederlands Blazers Ensemble – en het absurd komische en soms sinistere universum van de poppen van Duda Paiva Company. Samen geven zij een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde.

Persreacties op The Fairy Queen in de grote zaal:
“Het verbluffende van de voorstelling zit hem in de eerste plaats in de poppenspelers.” – de Volkskrant ★★★★

“Ondanks de duistere verwijzingen is de voorstelling ook geschikt voor kinderen. The Fairy Queen verwent oog en oor.” – Theaterkrant ★★★★

“Je staat oog in oog met zo’n pop, je ziet de speler erachter hurken en toch geloof je dat je Puck de slappe lach ziet hebben. Het is een voorstelling om van te smullen.” – Haarlems Dagblad

 

CREDITS

Concept: Bart Schneemann, Duda Paiva
Muziek: Henry Purcell
Bewerking: Willem van Merwijk
Regie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman
Foto: Peter Lodder

Een coproductie van het Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company. Financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amersfoort.

De Sprookjeskoningin

Scènefoto’s

Tour

No shows scheduled at the moment.