Break a Ball

Break a Ball

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Porshia en danser Duda Paiva. Bij haar begon vijftien jaar geleden Paiva’s passie voor schuimrubberen figuren. Sindsdien werkt hij met verschillende sculpturen die hij leven inblaast middels zijn bijzondere manipulatietechniek: de choreografie van danser en object. De poppen vormen de magische brug tussen performer en publiek.

Als ode aan Porshia La Belle brengt Duda Paiva Company Break a Ball. Met het beste van de afgelopen vijftien jaar én splinternieuwe acts!

Stap in de wervelende showwereld van Porshia la Belle, waarin alles mag en alles mogelijk is. In haar ‘House of Splendour’ verzamelt de virtuoze en geliefde Porshia haar excentrieke little angels. Het is een bonte verzameling van wezens; van menselijke discobal tot frivole love doll. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn de buitenbeentjes van de samenleving. In Break a Ball grijpen zij hun kans om te ontsnappen aan de realiteit. Bereid je voor op een surrealistische en vogue-achtige show!

Break a Ball is geïnspireerd op de artistieke vrijheid van de Ball Culture, met haar catwalks, urban dance, show, zang en attitude. MC Porshia motiveert en stimuleert haar little angels om juist die kant van zichzelf te laten zien, die zij hun hele leven verborgen hebben gehouden. Het resultaat: één sprankelend feest!

 

CREDITS

Concept en choreografie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman
Dansers: Alexander Brouwer, Ester Natzijl, Sam Eggenhuizen
Muziek: Wilco Alkema
Licht: Mark Verhoef
Decor: Daniel Patijn

© Kim Kooiman

Tour

No shows scheduled at the moment.

Boekingen

Indoor en outdoor

Gemaakt voor festivals

Boekingen in Nederland en België: info@frontaal.com

Internationale boekingen: prisca@dudapaiva.com

Première: 2020