Break a Ball

Break a Ball

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Porshia en danser Duda Paiva. Bij haar begon vijftien jaar geleden Paiva’s passie voor schuimrubberen figuren. Sinds hun ontmoeting werkt Duda met verschillende sculpturen, die hij leven inblaast met behulp van zijn bijzondere manipulatietechniek: de choreografie van danser en object. In Break a Ball, geïnspireerd op Ball Culture, neemt Porshia je mee naar haar wereld. Een magische plek, waar alles mogelijk lijkt, voor wie durft te dromen.

Porshia la Belle, diva van het eerste uur en moeder van het huis van Duda Paiva Company, laat zich niet onderwerpen aan beperkingen van cultuur, religie, seksuele voorkeur of geslacht. Als pop heeft ze immers geen reden om zich aan menselijke grenzen te houden. Levend in een wereld van schuim komt zij pas écht tot leven wanneer haar bespeler lucht door haar schuimrubberen aderen doet stromen. 

Hij en zij leven samen als Siamese tweeling. Soms dansen ze synchroon als één wezen, maar vaak bewegen ze juist tegen elkaar in, strijdend om de aandacht van het publiek. Porshia leeft voor het bal. Altijd is er de angst voor het einde van de show. Als ze haar laatste dans heeft gedanst, moet ze terug in de zak en wordt de zuurstof uit haar lijf gezogen. 

Break a Ball toont een kijkje in Paiva’s keuken. Voor wie kan luisteren met het hart, ontvouwt zich een betoverende wereld, bewoond door zonderlinge figuren als de Onzichtbare Reus, de Beenloze Dansers en de Levende Discobal. Allemaal staan ze klaar om hun geheimen te delen. Bereid je voor op een surrealistische en sprankelende show! 

 

CREDITS

Concept en choreografie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman
Dansers: Wensley Piqué, Alexander Brouwer en Raoni Saleh of Sam Eggenhuizen, Matija Franjes en Josje Eijkenboom
Muziek: Wilco Alkema
Licht: Mark Verhoef
Poppen: Duda Paiva Atelier
Kostuums: Aziz Bekkaoui

Break-a-Ball-Duda-Paiva-Company
© Paulina Matusiak en Eddy Wenting

Tour

No shows scheduled at the moment.

Boekingen

Indoor en outdoor

Twee versies beschikbaar: (1) volwassenen en jongeren of (2) families, 6+

Boekingen in Nederland en België: info@frontaal.com

Internationale boekingen: prisca@dudapaiva.com

Première: 2020